Edzőterem a bőröndben

 

Mint a korábbi posztból kiderült, mi már a múlt héten átálltunk nyári üzemmódra ( azóta is örülünk ennek, tekintve, hogy itthon egy hete esik) így van már tapasztalatom arról, hogy melyek azok a tornaeszközök, melyek egy kézipoggyászba is beleférnek.  Mert az elutazás és az újdonság felfedezésének minden öröme mellett nekem az is  fontos volt nekem, hogy be tudjam iktatni a reggeli tornát és a mozgolódást - egészen kis helyen is.

Megmutatom néhány  személyes kedvencemet, melyek észrevétlenül meglapulnak a bőrönd sarkában és még további kettőt, amit bátran ajánlok mindenkinek.

 img_20180630_075046.jpgKépünk illusztráció - a labdákkal nem a kutya játszik, hanem én

1.  Teniszlabda

Az univerzális kedvenc. Amennyire egyértelmű a használata, annyira nem jutott eszembe egészen addig, amíg a gyógytornászom meg nem mutatta, hogy miként használhatom a nyak és váll kimasszírozására.  Ráadásul mindig találok otthon (és nem, nem a kutya szájából kell kiszednem, a kutyának megvannak a saját labdái): 

 

2. Tüskés masszírozó labda

Pár száz forintos tétel volt a Tigerben és azóta is lelkesen cipelem magammal.Nem alkalmas arra, hogy teljes testsúlyommal ráálljak, mert benyomódik, de prímán át tudom masszírozni vele magam, játékos formában.

 

img_20180630_083002.jpg

3. A kutya rágókája

Nem, nem kell sajnálni szegény ebet, azokra a játékaira csaptam le, szigorúan újrahasznosítási céllal, amihez hozzá sem nyúlt. A szúrós gumigyűrű az egyik kedvencem - kiválóan alkalmas marokerősítésre, fél lábon való egyensúlyozásra, jól bírja, ha összenyomják, nekidőlnek - és nem utolsósorban olcsóbb volt, mintha a gyógyászati segédeszközök kínálatában keresgéltem volna;)

 

Ezek közül bármelyik belefér még  a legkisebb csomagba is - most a teniszlabda utazott velem. Jó nyaralást nektek is, és ha mozogni is szeretnétek a pihenés alatt, feltétlenül nézzetek körül otthon ti is! Biztos, hogy nálatok is ott lapulnak a megfelelő, kis helyen is elférő sporteszközök!

Hirdetés

Leírás

Sifter Vera vagyok, tizenöt éve dolgozom irodában és eközben aktívan mozgok, táncolok. Hiszem, hogy az ülőmunka és a tudatos testmozgás nem zárja ki egymást - sőt! Célom, hogy megosszam azokat a tapasztalataimat, melyek az aktivitásban segítenek- irodában és mozgásban egyaránt. mndigmozgasban@gmail.com Jelenlegi tanáraim: Grégory Chevalier - Kontakt improvizáció óra, Body Mind Centering szemlélettel Hrotkó Heléna Test-Tudat-Tánc

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása