Anyuka, maradjon a fenekén!

hinta.png

 

Váratlanul gyorsan intézményesültünk, élén a gyerekkel. Iskola, korán kelés, táska bepakolás, időre beérkezés, munkába menés, iskolából elhozás, végre délután lett, ragyogó napsütés, így van egy kis időm elmélázni azon, hogy az előttünk álló kb egy-másfél órában mi a csudának nem tudunk elmenni egy olyan helyre, ahol 

-a gyerek más gyerekekkel játszhat és kieresztheti a gőzt (játszótér)

-az anyuka (ugye, ez lennék én) kinyújtóztathatja ülésben elgémberedett tagjait, kicsit átmozgathatja magát (szabadtéri kondipark)

- a kutya pedig szaladgálhat, pisilhet, kakilhat, füvet rágcsálhat ,mert kell neki, és mert felszedem, (kutyafuttató)

és ebből a háromból legalább  kettő teljesül. Egyszerre. Egy helyen. 

(Mivel ez egy felnőtteknek szóló  oldal, most szándékosan nem foglalkozok azzal, hogy olyan hely sem nagyon van, ahol:

-az iskolából kizúduló gyerekek rohangászni tudnak

-a nélkül, hogy életveszélyesek lennének a 2-3 éves korosztályra, mégis velük egy térben lehessenek  (testvérek)

-a nélkül, hogy aki nem bírja a zajt (gyerekben is van ám ilyen!) elvonulhasson egy csendesebb részre)

Aztán  a leggyakoribb megoldás az, hogy én aktívan álldogállok a játszótéren, egyrészt, mert egy helyes pozíciójú állás is erősít :),  hogy  legalább a gyerek vezesse le a gőzt.

Mivel nem kell már percenként ránéznem, akár én is levezethetném a napi feszkót, erősíthetnék, alakformálhatnék, de azt is el tudom képzelni, hogy egyensúlyozom valamilyen arra alkalmas eszközön, a nélkül, hogy lesöpröm a kisebb korosztályt. Elképzelem azt is,  hogy addig átmegyek egy olyan kutyafuttatóba az ebbel, ahonnan szemmel tartható a gyerek és bármikor el tudjuk érni egymást, vagy kockásítom a hasizmomat a többi "ányuká"val, mert könnyenelérhető és szem előtt lévő sportolási eszközök állnak rendelkezésünkre.  A gyermekeink pedig azt látják, hogy a felnőttek életének is szerves része a mozgás. 

Elképzelem és egész reálisnak tűnik, aztán álldogállok tovább. Hazaviszem a gyereket, majd külön elviszem sétálnés játszani a kutyát. Aztán este, ha mindenki lefekünt, jöhet a hasizomgyakorlat. Vagy az alvás. 

Hirdetés

Leírás

Sifter Vera vagyok, tizenöt éve dolgozom irodában és eközben aktívan mozgok, táncolok. Hiszem, hogy az ülőmunka és a tudatos testmozgás nem zárja ki egymást - sőt! Célom, hogy megosszam azokat a tapasztalataimat, melyek az aktivitásban segítenek- irodában és mozgásban egyaránt. mndigmozgasban@gmail.com Jelenlegi tanáraim: Grégory Chevalier - Kontakt improvizáció óra, Body Mind Centering szemlélettel Hrotkó Heléna Test-Tudat-Tánc

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása